Skriv här eller maila hej@tantkofta.se om du vill vara med.

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.

Kurserna hålls hemma hos mig Valler 340 i Romelanda strax norr om Göteborg.

Kostnad: 350:- för kurs vid ett tillfälle. Föreläsningen om Materiallära  250:-. Kurser vid två tillfällen 700:- Fika ingår i alla kurser.

Vi sitter i växthuset eller på vår glasveranda.

 

Hör av er om ni en grupp om minst 7 personer som vill komma vid annat tillfälle. Då mailar jag kursunderlag och sedan stämmer vi av en passande tid.

Vårens kurser

Sticka dig en uppifrån och ner kofta med rektangulär halsringning.

Lördagen den 14:e april samt lördag 12:e maj mellan 12 och 15

   Att sticka en raglankofta i ett stycke är enkelt och roligt och man kan anpassa storleken precis efter sin kropp och använda vilket garn som helst.

   Under kursen går vi igenom hur man räknar ut antalet maskor för halsen (enda tillfället man räknar sedan provar man) och hur man ökar och sedan formar koftan   steg för steg. Ta med eller köp på plats: Garn till en kofta och 150cm långa rundstickor.

   Kursen hålls vid två tillfällen så att du hinner sticka på din kofta mellan träffarna. Kunskapskrav: räta och aviga maskor

 

Sticka och valka dig en kofta, ett miljövänligt alternativ till plastig fleece.

Söndagen den 22:a april samt söndagen den 3:e juni mellan 12 och 15

   Att sticka en kofta i äkta ull utan sömmar som tvättas i tvättmaskinens fintvättprogram och blir en fantastisk kofta/jacka. Kan det bli bättre.

   Koftan stickas uppifrån och ner med runt eller rektangulärt ok i ett stycke. Under kursen går vi igenom hur man räknar ut maskantal, hur maskorna och ökningar   fördelas samt hur man beräknar storleken på koftan innan valkning/tvättmaskin så att den sedan blir lagom stor.

   Dessutom tips och trix kring kanter, avslutningar, förkortade varv för att få koftan högre i nacken och hur man kan sticka en krage. Ta med eller köp på plats: Ullgarn som inte är superwash, jag rekommenderar Strikkegarn (220m/100gram stickor ca 4mm) som jag kan färga upp i många nyanser, 150cm långa rundstickor. 

   Kursen hålls vid två tillfällen med några veckors mellanrum så du hinner sticka på din kofta mellan träffarna. Kunskapskrav: Du bör ha stickat en kofta med rektangulär halsringning enligt uppifrån och ner metoden innan du går kursen.

 

Vad är det i garnet? Materiallära

Onsdagen den 25 april mellan 18 och 20

Föreläsning med visning av olika kvalitéer av naturmaterial med inriktning mot att hitta rätt garn till dina stickprojekt.

 

Knappfrossa

söndag den 6 maj mellan 12 och15

Gör dig ett halsband eller ring eller vad du vill med knappar samtidigt som du får höra Tant Kofta berätta om några av sina knappäventyr.

Ett jättebord med fantastiska retroknappar är uppdukade som du plockar ifrån. Dessutom finns bomullssnoddar, linnetrådar och gummiband och pärlor att arbeta med.

Ingår i kursen: Material till halsband och ring. Vill du fortsätta hemma kan du köpa material med dig hem till billig peng.

 

FULLTECKNAD! Koftans enkla socka

onsdag den 9:e maj mellan 18 och 20.30

Du lär dig sticka en socka från tån och uppåt.

Tekniker: Judys magic cast on (uppläggning), magic loop (sticka socka med lång rundsticka), osynliga ökningar och istickshäl

Ta med eller köp på plats: tunt sockgarn Trekking och rundsticka 2,25 – 2,5mm minst 80cm lång med mjuk kabel. Ingår i kursen: Beskrivningen till sockan

 

På jakt efter finaste färgen – färglära med garndockor

onsdag den 16:e maj mellan 18-20.30

Praktik varvas med föreläsning och bildspel

Ta med dig: 10 garndockor för att fylla högen med garn som vi sorterar och ordnar med tillsammans.